Espai Terapèutic

La teràpia

Acompanyo a les persones en els seus processos personals, relacionals, familiars i laborals a transformar i aprendre allò que els pot ajudar a millorar la seva qualitat de vida.

L’espai terapèutic és un lloc d’autoconeixement on treballar tots aquells aspectes que dificulten el fet de sentir-se i viure bé.

Un espai on orientar-se, afrontar dificultats, resoldre inquietuds, clarificar, transformar càrregues i limitacions, integrar recursos, connectar més amb tu mateix/a, millorar les relacions, guanyar en maduresa, autosuficiència i llibertat.

Quan fer teràpia:

.Quan existeixen dificultats en les relacions de parella, familiars, laborals d’amistat i/o amb un mateix.
.Quan els projectes importants per a un no s’assoleixen amb èxit, com per exemple: feina, fills, vida en parella, etc.
.En situacions difícils com separacions, dols, canvis vitals, d’etapa i/o laborals.
.Quan hi ha necessitat d’una orientació personal i/o laboral.
.Quan existeix malestar general, emocions difícils permanents o sensació de bloqueig, trauma i estrès.
.Quan hi ha ganes de conèixer-se, aprendre i desenvolupar més el potencial propi.

Quines eines utilitzo:

Acompanyo a les persones mitjançant la integració de diferents recursos adaptats i al servei de la necessitat de cadascú, moment i situació. Algunes d’aquestes eines són: la teràpia sistèmica, el coaching, la sensibilitat perceptiva, la reprogramació de l’inconscient, tècniques d’autoregulació del sistema nerviós i del cos a través del moviment, el katsuguen, el Mètode Feldenkrais, l’harmonització energètica, la tècnica Bowen, etc.

Atenció en línia:

És possible realitzar les sessions de manera telemàtica sempre que el tema i el tipus de demanda de la persona ho permetin.

El Mètode Feldenkrais

El Mètode Feldenkrais és un mètode d’aprenentatge a través del moviment que et permet millorar la teva qualitat de vida física, prevenir problemes de salut i augmentar la teva llibertat d’actuació.

Quan apareix un dolor o una lesió física, anar a un bon professional pot ajudar a millorar-la, però si no es modifica el patró, la tendència i l’hàbit que l’ha provocada, de nou la mateixa situació o dolor es repeteix.

El Mètode Feldenkrais t’ensenya a ser conscient de quins són els patrons que et generen els dolors, les lesions i els problemes físics i et mostra, tant a nivell conscient com inconscient, a integrar noves formes de moure’t, estar i actuar perquè no es tornin a repetir.

A més a més, el Mètode Feldenkrais treballa amb el sistema neurovegetatiu proporcionant així una sensació d’equilibri, tranquil·litat i benestar.

Com es treballa:

En les sessions individuals (IF) es treballa mitjançant manipulacions suaus i precises que t’ajuden a prendre consciència de les teves tendències habituals, descobrir quins patrons no t’ajuden o et generen dolors i lesions, i aprendre noves possiblitats més funcionals i saludables per a tu i la teva vida

En les sessions de grup (ATM) es treballa mitjançant la paraula per explorar, a través de moviments fàcils i suaus, diferents funcions neuromotores que et permeten millorar i descobrir noves formes de moure’t i nous hàbits posturals més saludables. A més a més és un espai on estar amb contacte amb tu mateix/a i ampliar la teva autoconsciència; sigui quin sigui el teu punt de partida, edat o nivell d’autoconsciència.

Quins aspectes millora:

Els dolors corporals (d’esquena, articulars, cervicals, lumbars, genolls, etc.)
Les males postures.
Les lesions cròniques o recurrents.
L’estrès.
La respiració.
La qualitat i llibertat de moviment.
Els estats anímics baixos o depressius.
El rendiment en activitats esportives i físiques.
L’autoconsciència.
El benestar general de la persona.
La qualitat de vida.

Tallers

Alquímia interior

L’Alquímia interior és la capacitat de transformar-te i créixer a través de l’aprenentatge.
És un espai de creixement personal on treballar aspectes de tu i de les teves relacions que et permetin viure millor i adquirir eines pel teu desenvolupament i recerca interior.

Treballem mitjançant l’ entrenament de la percepció, el moviment, les dinàmiques sistèmiques, les eines terapèutiques i la psicoteràpia, l’ expressió plàstica i els recursos escènics.

Taller de constel·lacions sistèmiques

Les constel·lacions sistèmiques són una eina terapèutica que fan visible la dinàmica existent i menys conscient de les relacions (ja siguin relacions familiars, de parella, d’amistat, laborals o amb un mateix). Permetent que la persona pugui prendre consciència del què passa, veure quines coses influeixen al seu malestar, quines l’ajuden o el limiten, i aprendre a posicionar-se millor en relació als altres i a allò que li passa.

Art i creixement personal

A través de l’art expressem qui som. L’art ens permet connectar amb allò de més profund, i a vegades inconscient en nosaltres, i expressar-ho.

El teatre et posa en contacte amb la teva part més instintiva i autèntica i et permet aprendre a gestionar qui ets, què sents i el com ho expresses.
L’espai escènic et dóna la possibilitat d’arriscar sense perill ni possibilitat de fracàs. És un lloc on tot és possible, on totes les parts de tu poden sortir, mostrar-se i expressar-se sense judici aportant pau, coneixement i integració.

Residencial Empodera’t

Empoderar-se és gaudir d’ una sensació de fortalesa i estructura interna, no tenir por per les coses que no es poden controlar, sentir confiança en un mateix i en la pròpia capacitat de supervivència, és saber que passi el què passi ho podràs afrontar.

Amb el residencial Empodera’t, et proposo 4 dies dedicats a desenvolupar la confiança amb tu mateix, treballar aquells aspectes que la debiliten, orientar-te cap els teus objectius i connectar amb els teus recursos de força.

-.Si vols més informació sobre els tallers pots escriure’m a info@elisenda-renom.com o seguir-me a:

Pàgina de Facebook

on regularment hi vaig penjant els esdeveniments sobre aquests cursos.