Espai Terapèutic

La teràpia

Processos de canvi i transformació personal des d’una visió integral

 

La mesura del que som, és el que fem amb el que tenim 
 Vince Lombardi

 

A vegades a la vida ens trobem en moments o situacions difícils i necessitem un espai on entrenar les habilitats i els recursos necessaris per aprendre a enfrontar i resoldre les nostres dificultats.

Encara que no sempre podem canviar la realitat, sí que podem modificar la nostra manera d’interaccionar amb allò que ens ocorre mitjançant l’aprenentatge sobre nosaltres mateixos. Aquest aprenentatge ens permet viure amb més autonomia per a prendre decisions, gestionar les emocions difícils, modificar aquells hàbits i conductes que ja no ens serveixen i construir relacions positives.

La meva manera d’acompanyar en els processos de canvi i transformació personal és des d’una mirada que integra diferents eines i enfocaments terapèutics que es personalitzen en cada cas. Alguns d’aquests enfocaments són:

  • El treball amb els vincles i les relacions.
  • La integració i alineació dels diferents àmbits de la persona (ment, emoció, cos, context sistèmic familiar, laboral i social).
  • La reprogramació somàtica i resignificació d’episodis i històries difícils.
  • L’autoregulació del sistema nerviós i de l’estrès.
  • La gestió emocional.
  • El canvi d’hàbits, tendències i conducta.
  • La reprogramació de creences i el treball amb els valors.
  • Les converses constructivistes enfocades a l’assoliment d’objectius, la cerca de solucions i els plans d’acció.
  • La reorganització corporal i del sistema neurovegetatiu.
  • El desenvolupament i entrenament de les habilitats comunicatives, socials i expressives.

Atenció en línia:

Fins fa poc, l’atenció en línia quedava reservada a les persones que vivien en altres països o que per motius de salut no els era possible desplaçar-se. Actualment, amb la situació de la Covid, ha sigut i seguirà sent possible normalitzar i oferir aquest recurs a totes les persones que ho desitgen, independentment de la distància geogràfica.

El Mètode Feldenkrais

El Mètode Feldenkrais és un mètode d’aprenentatge a través del moviment que et permet millorar la teva qualitat de vida física, prevenir problemes de salut i augmentar la teva llibertat d’actuació.

Quan apareix un dolor o una lesió física, anar a un bon professional pot ajudar a millorar-la, però si no es modifica el patró, la tendència i l’hàbit que l’ha provocada, de nou la mateixa situació o dolor es repeteix.

El Mètode Feldenkrais t’ensenya a ser conscient de quins són els patrons que et generen els dolors, les lesions i els problemes físics i et mostra, tant a nivell conscient com inconscient, a integrar noves formes de moure’t, estar i actuar perquè no es tornin a repetir.

A més a més, el Mètode Feldenkrais treballa amb el sistema neurovegetatiu proporcionant així una sensació d’equilibri, tranquil·litat i benestar.

Com es treballa:

En les sessions individuals (IF) es treballa mitjançant manipulacions suaus i precises que t’ajuden a prendre consciència de les teves tendències habituals, descobrir quins patrons no t’ajuden o et generen dolors i lesions, i aprendre noves possiblitats més funcionals i saludables per a tu i la teva vida

En les sessions de grup (ATM) es treballa mitjançant la paraula per explorar, a través de moviments fàcils i suaus, diferents funcions neuromotores que et permeten millorar i descobrir noves formes de moure’t i nous hàbits posturals més saludables. A més a més és un espai on estar amb contacte amb tu mateix/a i ampliar la teva autoconsciència; sigui quin sigui el teu punt de partida, edat o nivell d’autoconsciència.

Quins aspectes millora:

Els dolors corporals (d’esquena, articulars, cervicals, lumbars, genolls, etc.)
Les males postures.
Les lesions cròniques o recurrents.
L’estrès.
La respiració.
La qualitat i llibertat de moviment.
Els estats anímics baixos o depressius.
El rendiment en activitats esportives i físiques.
L’autoconsciència.
El benestar general de la persona.
La qualitat de vida.

-.Si vols més informació sobre els tallers pots escriure’m a info@elisenda-renom.com o seguir-me a:

Pàgina de Facebook

on regularment hi vaig penjant els esdeveniments sobre aquests cursos.